En tak fra Konservativ

Valget er overstået og konstitueringsforhandlerne er overstået. Tak til de 1360 vælgere i Dragør der har stemt på Konservative. Vi bevarede vores tre mandater og har en stærk stemme i den kommende kommunalbestyrelse.
Valgets resultat

Konservative bevarede vores tre mandater, hvilket vi er stolte over. Venstre fik ikke den udnyttelse af borgmestereffekten der normalt ligger hos en borgmester og måtte nøjes med at fastholde tre mandater. Socialdemokraterne gik reelt tilbage til to mandater, men fik det tredje mandat fordi de var i valgforbund med Radikale og SF, hvor i mod DF kun lige fik sikret sig sit andet mandat. Der i mod gik liste T frem. Signalet fra vælgerne er tydeligt. De sidste fires års konstellation af ACOV har været stabilt, men vælgerne vil have et bredere samarbejde og fornyelse, bl.a. om bedre borgerinvolvering. Et signal vi skal tage alvorligt.

Valgnatten

På selve valgnatten fik vi tilbud om at lukke en konstitueringsaftale bestående af en smal aftale bestående af Venstre, Konservative og DF med otte mandater. Som betaling fik Konservative tilbud om at alle vederlag til udvalgsformænd kunne stige og en samlet lønpakke på knap 900.000,- kr blev tilbudt. Det valgte vi at sige nej tak til. Politik skal netop ikke handle om penge, men om politik til gavn for borgerne. Og en smal aftale hvor vi blot fortsætter i samme spor, mener vi ikke borgerne efterspørger og er til gavn for Dragør.

Forhandlingerne der trak ud

I hele sidste uge har pressen haft sin bevågenhed fordi Dragør ikke fik konstitueret sig. Fra vores side er hastværk i disse situationer ikke nødvendigvis godt. Det er fint at partierne giver sig tid til at tale med hinanden. Vende politikken og se hvilke aftaler der kan være bæredygtige. Det gjorde vi med både Venstre og DF, og i løbet af ugen med Liste T og socialdemokraterne for at finde et så bredt flertal som muligt.

Lørdag eftermiddag meddelte Socialdemokraterne efter et møde med Liste T, at de ønskede at gå i konstituering med Venstre. Socialdemokraterne fik tilbudt en høj lønpakke og samtidig hele det socialdemokratiske valgkatalog gennemført. Fra almene boliger på alle kommunens sidste grunde til gratis psykologhjælp til unge studerende og ingen skattenedsættelser. Socialdemokraterne kunne ikke modstå fristelsen og valgte ikke længere at søge det brede samarbejde og har derfor holdt fast i Venstre.

Ingen borgerlig politik

Aktuelt har Venstre valgt at binde sig til Socialdemokraterne og deres valgprogram, samtidig med, at DF også skal have indrømmelser. Vi har meddelt at vi ikke vil være med i en sådan aftale, men i stedet vælge at føre konstruktiv oppositionspolitik, så vi fortsat kan påvirke beslutningsprocesserne med en Konservativ og borgerlig linje. Vi lover jer der har stemt på os, at vi vil holde de Konservative værdier højt, præge enhver politisk beslutning i Konservativ retning og som i resten af valgkampen, fortsætter vi den gode tone og konstruktive tilgang de næste fire år

Tak til jer der har støttet os i hele forløbet. Vi skal nok indfri vores løfter.

Venlig hilsen
Kenneth Gøtterup, Medlem af kommunalbestyrelsen
Kurt Christensen, Formand for vælgerforeningen, Konservative