Konservative vil ikke medvirke til en massakre på Dragørs skolevæsen

Sidste weekend indgik Socialdemokraterne og Venstre et budgetforlig sammen med støttepartierne SF, Dansk Folkeparti og Liste T. Konservative valgte til sidst at trække sig fra forhandlingerne, selvom vi deltog til det sidste søndag aften.

Konservative havde forud for budgetaftalen forhandlet med Socialdemokraterne og Venstre, idet vi med begge partier tidligere på sommeren havde indgået forlig om at fusionere 4 skoler til to skoler. Socialdemokraterne kunne på daværende tidspunkt ikke få SF eller Liste T med på at diskutere skolereform.

Ved budgetseminaret i august måned kom direktionen med nye budgetoplysninger, hvor det blev fremlagt, at Dragør kommune skal spare yderligere 32 millioner kr. på driften – udover de  18 millioner vi allerede har sparet ved beslutninger i 2010.

Direktionens genopretningsplan

Borgmesteren havde grundet den økonomisk vanskelige situation kommunen befinder sig i, bedt direktionen om, at udarbejde en genopretningsplan. Det vil sige en plan for,  hvordan direktionen mener, at det vil være realistisk at genoprette økonomien, så kvalitet, faglighed og økonomi kan spille sammen. Direktionen har lavet et flot stykke arbejde under hårdt tidspres. Desværre har Borgmesteren og Venstre med sine støttepartier valgt at skrotte en stor del af denne genopretningsplan.

Fakta om skoleforslaget

Et af temaerne i genopretningsplanen er, at Vierdiget skole lukkes med skoleårets slutning i 2011. Det ene spor flyttes til nye bygninger på St.Magleby skole og det andet spor fordeles i de øvrige klasser i Dragør, hvilket vil medføre en gennemsnitlig klassekvotient på 25. Det vil skabe en optimal udnyttelse af lærekræfterne og rokeringen skaber et årligt økonomisk råderum på kr. 9 millioner.

Venstre valgte tidligt i budgetforhandlingerne offentlig i Dragør Nyt at oplyse, at de ikke ville følge direktionens genopretningsplan. Socialdemokraterne og Venstre havde efterfølgende ikke mod til, at træffe denne beslutning og har i offentligheden slået på, at de ikke vil nedlægge et spor ved at fordele det ud i de øvrige klasser.

Massakren

Hvad er det så de øvrige partier har besluttet og som Konservative ikke vil være med til? Først og fremmest har de hele tiden oplyst, at de ikke vil følge direktionens plan på skoleområdet. Ikke desto mindre har Socialdemokraterne, Venstre, Dansk Folkeparti, SF og Liste T  indlagt direktionens forslag i deres besparelse i 2012. Det vil sige, at partierne har aftalt, at de lukker Vierdiget i 2012 og følger direktionens plan om at lukke et spor.

For ikke at gøre dette i 2011 og foregøgle, at de vil det godt på skolerne har de i stedet vedtaget, at forringe samtlige skoler markant. De har så besluttet, at nedsætte timeantallet på skolerne  til lovens minimum, hvilket giver væsentligt forringede undervisningsvilkår. Samtidig med denne øvelse nedlægger de vikartimer svarende til kr. ½ million (ca. 4000 vikartimer). Dertil viderefører de rammebesparelsen som skolerne blev midlertidigt ramt af  tidligere på året, så skolerne får færre driftsmidler.

Konservative tør gå en anden vej

Konservative har tidligt i budgetforløbet anerkendt den svære økonomiske situation. Hvis vi havde fulgt direktionens genopretningsplan med at lukke Vierdiget i 2011 kunne vi have undgået resten af massakren på Dragørs skolevæsen.

Vi gik ind for denne løsning, i stedet for at skyde proceduren et år og så forringe massivt over hele linien.

Konservative vil ikke medvirke til at forringe Dragørs skolevæsen i så høj grad som de øvrige partier gør og derfor har vi valgt at stå uden for budgetforliget. Konservative fremsætter ved budgetforhandlingerne et budgetforslag, som tager udgangspunkt i direktionens genopretningsplan.

Venlig hilsen

Asger Larsen, Kenneth Gøtterup, Signe Justesen

Den Konservative byrådsgruppe